9 Ocak 2018 Salı

Turkcell, Koç ve Sabancı hisselerindeki işlemlere SPK'dan ceza

SPK, Turkcell, Koç Holding ve Sabancı Holding hisselerindeki usulsüz işlemleri sebebiyle iki kişiye idari para cezası kesti
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Turkcell (TCELL), Koç Holding (KCHOL) ve Sabancı Holding (SAHOL) pay piyasalarında gerçekleştirilen incelemeler sonucunda iki kişi hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Söz konusu isimlerden birine, TCELL ve KCHOL hisselerindeki usülsüz işlemleri sebebiyle daha önce de Kurul tarafından bir takım yaptırımlar uygulanmıştı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, 22 Şubat 2017 tarihli TCELL ve KCHOL pay piyasasındaki işlemleri sebebiyle, Erdem Yağan ve Ali Özbek'e 27 bin 47'şer lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul bu cezaya ek olarak söz konusu şahısları, aynı tarihte SAHOL pay piyasasındaki Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı emirleri sebebiyle de 27 bin 47'şer lira para cezasına çarptırdı.

Turkcell ve Koç Holding hisselerinde olağan dışı hareketlenme yaşanmıştı

Turkcell ve Koç Holding hisselerinde 22 Şubat 2017'de piyasa kapanışına doğru sert bir düşüş gerçekleşmiş, yaşanan hareketlenmenin önce algoritma kaynaklı olduğu açıklansa da SPK söz konusu işlemlere ilişkin Erdem Yağan, Mehmet Tosunoğlu ve Ahmet Kayhan isimli 3 şahıs hakkında yaptırım kararı almıştı.

Alıntı:
http://www.borsagundem.com/haber/spk-o-hisselerdeki-usulsuzluklerin-pesini-birakmiyor/1266427

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder