28 Ocak 2018 Pazar

TÜSİAD’LI UBER

UBER son yıllarda dünyada ve Türkiye’de taksi işletmecilerinin kabusu haline gelen bir bilişim şirketi. Bir yerden bir yere gitmek istiyorsanız cep telefonunuza indirdiğiniz bir uygulamadan size en yakın aracı çağırıyorsunuz.

Bu uygulama Türkiye’de de hızla yayılmaya başladı. Taksicilerin “vergi kaçakçısı, korsan” olarak suçladığı Uber, Türkiye’de ofis açtı. Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı ise geçen hafta üye kabulü önemli standartlara bağlı olan TÜSİAD’a üye oldu.

Uber’in Türkiye’deki operasyonlarına ilişkin Güney Avrupa Bölge Müdürü Carles Lloret, “Türkiye’de Uber adına büyük bir ivme görüyoruz” diyor. Türkiye’deki aylık yolculuk sayısının son bir yılda 4 kat arttığını söylüyor. Bu ilginin sadece İstanbul’da değil diğer şehirlerde de artmakta olduğunu ekliyor ve şunları söylüyor: “5 bini aşkın aktif sürücü ortağımız var. Yılın her dönemi İstanbul’da, yaz aylarında ise Bodrum ve Çeşme’de hizmet vermeye devam ediyoruz.”

Kanuni düzenlemelerin çok eskiden yazıldığı için bazı yasal boşlukların olduğunu söyleyen Lloret, “Bu sorunları gidermek için gerekli mercilerle görüşmelerimiz halihazırda olumlu bir şekilde devam ediyor. CEO’umuz Dara Khosrowshahi’nin söylediği gibi, Uber ve benzeri hizmetlere düzenlemeler getirilmesi makul.”

Taksicilerin vergi vermiyor suçlamalarına yanıtı ise şöyle: “Uber faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde kurulu bir ofise sahip olarak vergisini ödüyor” diyor.

Alıntı:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/jale-ozgenturk/metal-firtinayi-baslatan-tablo-40723725

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder