3 Aralık 2019 Salı

Halisdemir’den çetin soru: Kapitalizm sosyalleşecek mi savaşacak mı?

Finans dünyasının vizyoner ve girişimci ismi Finans Kulüp Başkanı Dr. Önder Halisdemir Ankara Ticaret Odası’nın organize ettiği Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları etkinliğinde  “Faiz’in sonu: Yeni Finansal Mimari” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Cep krediden, yerli para transferi şirketine, şehir kartlarından Passolig’e ilklerin sahibi olan usta bankacı, kalabalık bir topluluğa yaptığı sunumda, “Kapitalizm sosyalleşecek mi, savaşacak mı?” sorusuna çarpıcı başlıklarla yanıt verdi.



Halisdemir, “Dünya, tarihin bilinen en düşük faiz seviyelerine gelmiş hatta ilk defa nominal negatif seviyeye düşmüş durumda. Tarih boyunca hükümdarların seviyesine sınır getirmeye çalıştığı, semavi dinlerin ise yasakladığı, Kapitalizm’in dağıtım anahtarı olan faize bu defa kendi iradesi ile negatif akım vererek, Kapitalizm’in  büyüme motoru çalıştırılıp ıslah edilerek büyümeye organik olarak dönülebilecek mi? Yoksa büyümeden memnun olmayan hakim güçler yine topyekun bir savaşla mı tıkanıklığı aşmak isteyecekler? Bu esnada sistemden kaçınmak isteyenler ‘gölge bankacılık’tan nasıl gölge sisteme geçiş yaptı?” sorularını sordu, ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Sunumda finans mimarilerini görselleştirerek konuklarla buluşturan Dr. Halisdemir’in Yeni Mimaride Bockchain’i “gölge sistem”, kripto para sunanları “Klanlar” olarak adlandırması da büyük ilgi çekti.

İşte Dr. Önder Halisdemir imzalı o sunum…









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder