4 Mart 2018 Pazar

Financial Times: Türkiye'de gözler altında

Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde ithalatta yaşanan artışta altın ithalatındaki hızlı artışın önemli rol oynadığına dikkat çekti
Financial Times gazetesi, Türkiye'de ithalatta yaşanan son artışla ilgili yayımladığı makalede, bu artışta altın ithalatının önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de ihracat ocak ayında yüzde 10,7 artarken, ithalat yüzde 38'lik hızlı bir artışla 21,5 milyar dolara ulaştı.

Financial Times'ta "Türkiye'de ithalat artarken gözler altında" başlıklı makalede, BlueBay Varlık Yönetimi şirketinden Tim Ash, ithalatta yaşanan hızlı artışla ilgili şunları söyledi:

"Altın ve değerli metallerin ithalatında devam eden büyük artışa dikkat etmek gerekiyor. Bu ürünlerin ithalatı yıldan yıla üç kat artıyor. Bugün ya daha fazla Türk çift evleniyor, ya da Türkler gelecekleri konusunda kaygılı ve altın biriktiriyorlar. Merkez Bankası da son aylarda altın rezervlerini artırıyor gibi görünüyor. Büyük ihtimalle uluslararası jeopolitik durumla ilgili bir endişe var."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder